Tuesday 11 October 2011

Kek Batik

Kek ni dah 2 hari buat,tapi asyik bz je menguruskan hero2 kat umah ni tak sempat nak edit blog ni..hihi. Dah lama teringin nak buat kek ni. Last buat pun tahun lepas kot. Resei ni amek kat My Resepi. Sedap gak..Rasa pahit2 coklat... Sedap! Saya  ada edit2 sket resepi ni..Meh la layan resepi ni..


Resepi : Kek Batik
Sumber: BBB

Bahan-Bahan
  • 1/2 cawan milo
  • 1 tin susu cair (biase guna susu carnation evaporated)
  • 1 buku buttercup-saya guna planta
  • 1 cawan gula halus
  • 2 biji telur ayam
  • 1 cawan serbuk koko
  • 340 bungkus biskut marie 
  •  badam-saya tambah
Cara-caranya:
  1. Masukkan semua bahan-bahan tadi ke dalam periuk (kecuali biskut marie).
  2. Cairkan semua bahan-bahan tu dengan api yg kecil.
  3. Kacau bahan-bahan tu sampai pekat 
  4. Bila dah pekat, tutup api dan masukkan biskut marie dan badam kacau sehingga sebati.
  5. Lepas tu boleh masukkan ke dalam loyang dan mampatkan.
  6. Masukkan dlm peti sejuk untuk keraskan.
  7. Selamat mencuba



0 comments:

Template Recipes by Pinggan Merah®

TOP